Ungureanu Maria

De mică, eu și Arta ne-am luat de mână. Am evoluat împreună prin diverse tehnici-de la măzgălitul, la prorpiu, pe pereții mamei la tehnicile gravurii, picturii, ilustrației, desenului, colajului, chiar si sculpturii. În prezent studiez Grafica la Facultatea de Arte din Timișoara.

Grafica presupune,printre altele, debarasarea de toate clișeele si reținerile minții. Presupune să-mi las imaginația să mă învăluie, să nu mai intervin cu sintagmele “așa trebuie”, “aici fac așa, aici fac așa..”, ci doar să fac, fară să mă mai gândesc la cum va arăta la final, fără să-mi impun limite, ci să fiu prezentă in prezent. Mi-am dat seama că procesul este fundamental.  Grafica nu se bazează doar pe imaginație, ci și pe observare (a formelor in spațiu, a detaliilor), pe studiu (anatomic sau static),  pe explorarea și exploatarea tehnicilor (de suprapunere, de combinare, de gravură, etc), pe compoziții, și așa mai departe.

   Arta mi-a dezvoltat capacitatea de a gândi din mai multe unghiuri o idee, un gând, o situație. Mi-a arătat câte variante (infinite) există pentru o singură temă. Îmi pune mintea, imaginația și abilitățile la incercare cu fiecare abordare. Când creez o lucrarea toate acestea colaborează, există o comuniune între minte-trup-suflet.

  Trăirea în și prin artă mi-a dezvoltat creativitatea pe toate planurile, am reușit să găsesc rezolvări și abordări în tot felul de situații. Însă, cel mai mult iubesc arta deoarece am șansa de a-mi expune gândurile, ideile, perspectivele de orice fel, din orice dimensiune prin mai multe tipuri de limbajul vizual. (uneori chiar și sonor, de multe ori verbal).

   Cele două emisfere ale creierului co-exista, una fără cealaltă se anulează. Simbioza cu diversitatea este arta mea.Cerere de acces la datele personale

Puteți solicita vânzătorului să furnizeze raportul datele dvs. personale pe care le au magazin prin introducerea Id-ul de e-mail.

Portofoliu

La începuturi
Disponibil
Gravură

La începuturi

352,33 lei
Tehnică- caliografie Dimensiune hartie-18,5x25 cm Dimesiune lucrare- 14,5x20 cm An- 2019
Textura naturii
Disponibil
Gravură

Textura naturii

319,00 lei
Tehnică- caliografie Dimesiune hârtie- 21x25,3 cm Dimensiune lucrare- 14,7x20 cm An- 2019
Produs adăugat în wishlist
Produs adăugat la comparare

Site-ul nostru folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței tale de shopping. Continuarea navigării pe site implică acceptarea utilizării acestora.

Află mai multe informații despre Politica cookie aici.