Cadoul perfect pentru un copil

Trebuie să recunoști faptul că fie este vorba despre propriul copil, fie, un copil din familia sau cercul tău de prieteni, este adesea dificil să găsești cadoul potrivit pentru acesta. Și te înțelegem perfect! 

Probabil te gândești că o piesă vestimentară sau o jucărie sunt mult prea efemere, iar în câteva săptămâni nu vor mai fi valabile pentru că, fie vor rămâne mici fie se vor deteriora, strica, sau pur și simplu își va pierde interesul față de jucăria în cauză.

Cea mai bună variantă rămâne găsirea unui cadou care să facă parte din memoria copilăriei, lângă care să se dezvolte și care de ce nu, să rămână drept moștenire câțiva ani buni din acel moment. 

Alegerea cadoului

După cum spuneam și puțin mai sus, alegerea unui cadou pentru un copil poate să fie extrem de dificilă. 

Piesele vestimentare pot însemna adesea o alegere extrem de nefericită, căci, în cazul în care nu vorbim despre propriul copil. De ce spunem acest lucru? Ei bine, Ritmul de creștere al copiilor diferă de la caz la caz, la fel de mult și preferințele în materie de textură sau croi. Sau, pur și simplu, putem să ne gândim și la preferințele părinților în ceea ce privește stilul vestimentar preferat. 

Iar, pe lângă acest lucru, hainele rămân mici la scurt timp și nu fac nimic altceva decât să încarce și mult puținul spațiu avut în dulap. Nu-i așa?

Alte variante de cadou pentru copiii rămân în continuare: jucăriile din fibre naturale, jocurile interactive, cărțile de citit, sau de colorat, însă, de cele mai multe ori acestea ajung în atenția lor doar pentru o scurtă perioadă de timp. Ba chiar de cele mai multe ori, acestea se pierd, se deteriorează, se oferă mai departe altor copii, sau, pur și simplu se uită cu desăvârșire de ele. 

Mai jos, lucrarea artistei Apahidean Margareta Eva - Vecinii ulei pe hârtie de acuarelă.

De ce o piesă de artă ?

Dacă tot am ajuns până în acest punct, vom detalia de ce considerăm noi că o lucrare de artă este potrivită pentru a fi oferită drept cadou unul copil. Și, pe bună dreptate, probabil te întrebi, de ce un tablou, spre exemplu, poate însemna mai mult decât un trenuleț sau o păpușă cu părul lung și mătăsos? 

Ei bine, arta este primul cârlig de care se agață dezvoltarea personală și emoțională a copilului.

Arta îi ajută să se cunoască și să fie mai puternici, căci, în viața copilului, arta este cel mai bun psiholog, cea mai bună metodă de relaxare, de autocunoaștere, de autoeducare, o motivație extraordinară, și, să nu uităm, o formă de vindecare.

De asemenea, tot prin artă, pot învăța lucruri, pot să își dezvolte imaginația, capacitatea de înțelegere și de analiză, ori, pur și simplu pot avea parte de cele mai extraordinare experiențe, prin culoare, compoziție, textură și, nu în ultimul rând, forma creată.

Uite câteva exemple, disponibile de altfel pe site nostru, unde te vom lăsa pe tine să le interpretezi: 

1. Iulian Copăcel - Balerinedesen în pastel și cărbune pe hârtie;

2. Valentin Marginean - Lonely Boy sculptură metalică;

3. Elena Simona - Medusa, pictură în acrilic pe carton.

Cadouri personalizate

Ce altă modalitate de a oferi cadoul perfect dacă nu prin a personaliza o lucrare de artă?

Tablourile realizate cu licheni sunt întotdeauna o variantă minunată prin a aduce un strop de culoare și energie în camera micuțului. Aceștia vin într-o  gamă largă de culori, care mai de care mai pastelate sau aprinse, din care se pot modela toate formele și modelele posibile.

Aria ideilor de cadouri este infinită, iar noi îți prezentăm mai jos câteva variante de tablouri cu licheni pe care îi poți personaliza după bunul plac.

P.S. : avem și un scurt articol dedicat tablourilor realizate cu licheni stabilizați, beneficiile lor dar și câteva detalii mai puțin cunoscute despre aceștia. Poți accesa articolul la următorul link: Despre lichenii stabilizați.

Uite câteva exemple:

Pasiunile copilului tău

Pe lângă varianta de a aduce o notă mai colorată și veselă în camera copilului tău, cu ajutorul unei lucrări de artă poți încuraja pasiunea mult îndrăgită de către acesta. 

Să ne amintim cum unii dintre noi în urmă cu mult timp lipeam pe pereți postere cu muzicienii sau actorii preferați, ori diferite alte imagini prin care să ne exprimăm și facem vizibile pasiunile. În cazul de față, o versiune de câteva ori mai rafinată decât a clasicei hârtii imprimate de revistă.

Mai jos îți prezentăm câteva lucrări realizate de către artista Grosu Denisa Andreea:

Bijuterii pentru copii

În cazul în care ai acasă o fetiță căreia îi place să fie mereu la modă și să își accesorizeze ținuta, o bijuterie realizată manual este cu siguranță o variantă inedită! Nu doar că bijuteria este unicat, dar o și poate ajuta să își exprime personalitatea. 

Un avantaj în a alege o asemenea piesă de artă constă în faptul că poți să nu stai îngrijitorat în cazul în care iasă la joacă purtând acea bijuterie. 

Uite câteva exemple disponibile pe site precum un pandantiv simpatic cu o pisică albastră, o broșă cu o lună sclipitoare sau o brățară cu un fluture delicat:

Avantaje

Am vorbit puțin mai sus despre beneficiile pe care o lucrare de artă, sau arta în general, completează viața copilului. 

Însă, pe lângă aceste lucruri minunate, este extrem de important de menționat faptul că aceste piese ajung să îi însoțească tot restul vieții lor. Zilele sunt umplute de culoare și de poveste. Vor proiecta asupra lucrărilor zeci sau mii de povestiri și interpretări, și, desigur, acestea vor călătorii în decursul anilor împreună cu ei, oriunde se vor duce. 

De asemenea, la fel de important de precizat este și faptul că fiecare copil este un mic artist. Fiecare copil vede și interpretează lumea în felul propriu și câștigă astfel sentimentul de unicitate alături de sentimentul de reușită, de a duce la bun final o interpretare, o poveste, o creație plastică.

Dezavantaje

Trebuie să fim cinstiți cu tine și să luam în calcul și variantele mai puțin fericire ale acestui gen de cadou.

Să nu uiți să iei în considerare faptul că, fiind un copil cu vârstă mai fragedă, sau, cu anumite așteptări, acesta poate să fie dezamăgit de ceea ce primește, însă, te asigurăm că în timp acesta va aprecia cu mult mai mult acest gen de cadou decât orice altceva. 

Și, nu în ultimul rând, ar putea avea o reacție extrem de critică la adresa conținutul. Să nu uităm totuși cât de critici sunt aceștia și ce imaginație bogată pot avea. Într-un moment de pură inspirație, ar putea considera că aduce o îmbunătățire acelei lucrări, colorând peste, eliminând, sau,  adăugând un detaliu, două în plus.

Nu trebuie să te superi pe el și trebuie să îi respecți decizia artistică! (Desigur, dacă investiția în respectiva piesă a fost una foarte, foarte mare, poate vei decide să așezi piesa de artă la un loc mai sigur de mâinile iscusite ale celui mic).

Sperăm ca articolul nostru să-ți fi fost de folos.

Nu uita, pentru orice sfat sau întrebare, echipa noastră se află la dispoziția ta!