Lucrări de artă pentru companii și angajați

În prezent, pe site-ul nostru se găsesc peste 1500 de lucrări de artă ale artiștilor români, a celor amatori cât și a celor profesioniști, cunoscuți și premiați, și, pentru că știm că lucrarea trebuie să se încadreze în mai multe criterii, spre exemplu: o anumită dimensiune care să se potrivească în formatul cutiilor sau plăsuțelor voastre de cadouri (căci altfel surpriza nu ar mai fi surpriză), sau într-un anumit buget bine stabilit, am făcut o selecție de câteva lucrări pe care le-am prezentat în acest material, lucrări pe care le considerăm potrivite și ușor de adaptat pentru un cadou oferit cu dragoste și atenție.

Mic ghid ilustrativ în alegerea cadourilor pentru angajați

I. Lucrare clasică - Pentru pasionații de ieșirile cel puțin lunare la Operă.

Titlu lucrare: Balerine

Detalii tehnice: Desen în pastel și cărbune, 45 x 55 cm.

Notă curator:

Studiul realizat de către artistul Iulian Copăcel creează un dialog emoționant. Sunt prezentare două tinere dansatoare la început de drum în această carieră frumoasă dar extrem de dificilă a baletului.

În lucrarea prezentată, artistul oferă privitorului un moment ce poate fi interpretat drept fiind intim, dansatoarele se ajută reciproc spre a își consolida echilibrul și poziția generală a corpului.

Baletul este una dintre cele mai vechi forme de dans existente, care a reușit în decursul zecilor de ani să își păstreze eleganța, mișcările grațioase și fluide, dar mai ales scenografiile elaborate. 

În timp, baletul a devenit una dintre cele mai frumoase arte. A evoluat de la un dans social pentru nobili, la o artă care fascinează prin frumusețe, grație, libertate și emoție. 

Vă recomandăm acest tabloul spre a fi oferit unei persoane delicate și sensibile, sau, chiar și drept un cadou de susținere și încurajare a copilului dumneavoastră în cazul în care acesta practică acest dans minunat!

II. Pictură delicată în stil renascentist Pentru colega veșnic pasionată de flori și de arta italienească

Titlu lucrare: Bujor 1

Detalii tehnice: Ulei pe suport de pânză pe carton, 20 x 30 cm

Notă curator:

Pictura realizată de către artista Nacu Ana-Maria, Delicatețe, aduce aduce în atenție un semnal de alarmă, de conștientizarea a multitudinii de lucruri mice care ne compun viața, însă sunt lucruri de care nu suntem complet conștienți de cât de importante sunt pentru noi.

Un asemenea exemplu îl reprezintă și floarea pictată, care întruchipează imaginea unui bujor, floare care a fost surprinsă de altfel de către artistă când și-a început procesul de înflorire în timpul perioadei de  izolare instalată în primăvata anului 2020. 

Este cunoscut faptul că este o floare extrem de apreciată, atât datorită frumuseții și bogăției petalelor sale, dar și datorită parfumului dulce și persistent pe care îl emană.

Deși fundalul este întunecat, acesta nu simbolizează și nici nu transmite un mesaj negativ. Din contră, pictura emană luminozitate și scoate în evidență delicatețea florilor de bujori.

În tablou prezentat, bujorul este surprins întocmai în momentul de deschidere a petalelor catifelate, pentru a oferi o bucurie și un moment special celui ce îl privește.

Această pictură face parte dintr-o serie gândită drept un triptic, în portofoliul artistei existând alți doi bujori, în nuanțe similare și surprinși în același cadru de deschidere a petalelor.

Lucrarea poate fi achiziționată fie individual, fie împreună cu celelalte două lucrări și oferite colegelor de lucru sau unei coordonatoare de proiect ce a adus companiei rezultate excelente prin munca depusă. 

Picturile și tablourile cu flori sunt întotdeauna o idee excelentă întrucât sunt un gen de lucrare de artă clasică cu care nu se poate da greș niciodată, fiind extrem de apreciate de către femei.

Descoperă mai multe picturi și tablouri cu flori:

III. Elemente de uz sculptate în lemn - Pentru cel sau cea care pune foarte mare preț pe cana în care își servește dimineața la birou cafeaua sau ceaiul.

Titlu lucrare: Cană lemn de nuc

Detalii tehnice: Cioplire prin daltă, 8,5 x 16 cm / 100 ml

Notă artist:

„Cănile sunt realizate în totalitate manual cu unelte tradiționale, astfel fiecare cană este unică. Cănile nu sunt “ perfecte” se pot observa urmele cuțitelor, dălților cu care au fost lucrate. Se recomandă să se consume băuturi calde și să evitați turnarea băuturilor clocotite in cănile din lemn. Cănile sunt lucrate din lemn de nuc care are o rezistență bună la uzură, dar trebuie ținut cont că acestea se pot păta ori capătă mirosul specific băuturii pe care o consumăm frecvent (cafea, ceai).

Curățarea: Curățarea se face cu apa caldă și cu o cantitate foarte mică de detergent de vase, spălarea cănilor se va face manuală. (NU este recomandat curățarea la mașina de spălat vase❌). Uscarea se face ștergând cana cu un prosop de bucătărie uscat și se va lăsa într-un loc aerisit, evitați să uscați cana folosind surse de căldură (calorifer etc).

Întreținerea cănilor: Fiind lucrate din lemn, un material “viu” acestea au nevoie de întreținere, la o perioadă de câteva luni de folosire exteriorul cănii se poate unge cu ulei de floarea soarelui sau de măsline. Toate lucrările mele sunt verificate înainte de expediere pentru a nu prezenta fisuri, crăpături.

Se oferă garanție obiectelor de uz casnic celor care în urma primei/ a doua utilizări 1/ 2 zile prezintă crăpături, fisuri chiar dacă s-a ținut cont de modul de utilizare prezentat. Dacă nu s-a ținut cont de modul de utilizare iar obiectele s-au deteriorat garanția nu va mai fi valabilă. Garanția constă în returnarea sumei plătite pentru obiectul deteriorat, perioada de garanție este una scurtă pentru ca nu știu în ce condiții vor fi păstrate și folosite acestea. Dacă nu sunt folosite abuziv și îngrijite corespunzător acestea pot rezista o perioada îndelungată.”

IV. Vază decorativă unicat din ceramică Pentru colega care se înconjoară de fiecare dată doar cu obiecte unice și create cu atenție pentru mediul natural.

Titlu lucrareVază ceramică - Ferigă

Detalii tehnice: Ceramică și plante naturale, 10 x 2 x 30 cm

Notă curator:

Vaza de ceramică cu motiv de ferigă realizată de către artista Urda Andreea-Maria, iasă din anonimat prin forma atipică, ușor curbată, pe care corpul vazei o are. Este o îmbinare elegantă între formele geometrice, regulate, constante, dar și spre formele geometrice organice.

Frunza de ferigă a fost utilizată drept element din urma căruia a fost obținut negativul, urmând ca după arderea vazei, să fie pictată în laviuri fine într-o culoare de verde matur.

Descoperă mai multe lucrări de ceramică, prietenoase cu mediul înconjurător:

V. Elemente portabilePentru cea ce pune mare preț pe aspectul fizic și felul în care se prezintă la ședințele de lucru. 

Titlu lucrare: Pieptene magic

Detalii tehnice: Cioplire prin daltă, 10 x 8 cm

Notă curator:

Pieptene cioplit în lemn de esență tare, pe care noi l-am numit drept pieptenele magic, are o putere irezistibilă de atracție, de fascinație și farmec.

Modelele cioplite cu delicatețe în partea superioară a pieptenului de lemn aduc cu sine povești și diferite reinterpretări simbolistice. O parte dintre acestea pot fi citite, spre exemplu, și astfel:

- Relația cald - rece;

- Magie bună - magie rea;

- Anotimpuri la poli opuși;

- Renașterea naturii - Moartea naturii;

- Echilibrul naturii.

Din cele mai vechi timpuri, părul a fost nu doar un atu și o componentă de bază a frumuseții feminine, ci și o sursă și un indicator al nivelului de energie vitală și forță interioară a unei femei. Parul era tratat cu o atenție și o dragoste deosebită, la toate popoarele lumii.

Orice femeie era învățată, din fragedă copilărie, că parul ei reprezintă o adevărată comoară. De exemplu, cu ajutorul părului lung se atrăgea sporul casei, se putea vindeca un copil sau fermeca un bărbat!

Fiind o piesă de mici dimensiuni, pieptenele de lemn poate fi ușor transportat în portfardul oricărei femei.

VI. O piesă elegantă Pentru colega sau colegul care a obținut promovarea mult dorită, sau a decis să își urmeze în sfârșit pasiunea la care visează de mult timp. 

Titlu lucrare: Flori din Soare

Detalii tehnice: Pictură în ulei pe canvas, 50 x 70 cm

Notă curator: 

Lucrarea este asociată cu tabloul faimosului artist Vincent Van Gogh, Floarea soarelui, unul dintre cele mai cunoscute tablouri, atât din seria dedicată florilor cât și din întreaga sa carieră. 

Deși nu este o reproducere fidelă a faimosului tablou, la o scurtă analiză putem să apreciem compoziția creată prin orientarea și pictarea unui număr similar de flori.

De asemenea, putem observa o similitudine și asupra stilului (care nu este unul care să definească demersul artistic al domnului Ovidiu Mureșan, artistul care a realizat pictura prezentată), de a construi petalele florilor prin tușe cu terminație ascuțită, orientate în diferite unghiuri.

Prin toate aceste mișcări circulare, putem afirma faptul că pictura pare „vie”, activă și plină de energie, oferind o stare pozitivă încă de la prima privite asupra ei. 

Deși la începutul acestui articol am precizat faptul că lucrările selectate sunt de mici dimensiuni, încadrându-se perfect în această categorie de cadouri simbolice dar pline de atenție, această pictura Flori din Soare încalcă fără îndoială criteriile enumerate mai sus.

De ce ne-am dorit totuși să o prezentăm aici? Pentru că este o lucrare atât de puternică din punct de vedere al trimiterii spre istoria artei, dar și culorile aprinse și vibrante, pictura va rămâne cu siguranță întipărită în mintea și sufletul colegei sau colegului de lucru, indiferent de contextul în care este oferită drept cadou.

Alegerea curatorului pentru casa sau biroul tău

Dacă ești în căutarea unei lucrări de artă pentru locuința ta sau pentru a o oferi cadou unui membru al familiei, unui prieten, coleg sau de ce nu, unui partener de afaceri, trebuie să descoperi lucrările curatoriate de echipa noastră. Acestea prezintă în diferite forme și tehnici de execuție, povești, sentimente și trăiri ale artiștilor ce prind viață prin măestria cu care sunt lucrate. Lucrările curatoriate luna aceasta de echipa Art Gift sunt potrivite pentru oricine își dorește o oază de speranță și culoare acasă sau la birou.

G100
Disponibil
Picturi

G100

607,14 lei
Fie că ești sau nu cunosător al stilului impresionism, această lucrare este menită să îți trasnmită ideea de mișcare, dinamism. Tocmai de aceea o poți așeza atât în birou pentru te enenrgiza din punct de vedere spiritual cât și în living pentru o doză în plus de lumină și culoare.
Vizualizare
G101
Disponibil
Picturi

G101

607,14 lei
Iubitorii de călătorii pot înțelege cel mai bine dorința de a lua cu tine peisajele frumoase pe care adesea le întâlnești în drumul tău. Această pictură captează în culorii vii un peisaj în care natura și orașul se contopesc. O poți așeza în biroul sau livingul tău și o poți admira oricând ție dor să evadezi.
Vizualizare
G102
Disponibil
Picturi

G102

607,14 lei
Florile de salcâm ne încântă cu mirosul și gustul lor dulceag. De accea, această pictură le pune în prim plan pentru a aduce natura și sentimentul de primăvară, viața și culoarea în casa ta sau în casa persoanei căreia alegi să o dăruiești.
Vizualizare
Down (Jos)
Disponibil
Picturi

Down (Jos)

819,64 lei
Dacă ești adeptul culturii Japoneze, tabloul „Down” este o lucrare de artă care ți se potrivește. Acesta prezintă o teorie asupra modului în care modul de gândire ne poate influența viața. Alege să așezi acest tablou în biroul tău pentru un boost de pozitivism. *Poți completa decorul prin amplasarea alături a celei de-a...
Vizualizare
UP (Sus)
Disponibil
Picturi

UP (Sus)

819,64 lei
„Up” este lurcrarea de artă care își are locul în biroul tău. Inspirată de cultura japoneză, această pictură captează într-un cadru natural materializarea gândurilor pozitive și crează o atmosferă propice muncii de la birou. *Poți completa decorul prin amplasarea alături a celei de-a doua variante a acestui concept,...
Vizualizare
Acasă
Disponibil
Picturi

Acasă

425,00 lei
Pentru noi toți, „Acasă” este locul în care sunt cei dragi, unde am copilărit și unde ne reîntoarcem mereu ori de câte ori ne simțim nostalgici. Asemeni poveștii din spatele lucrării, ne amintim cu drag de casa părintească și de copilăria de mult trecută.  Găsește-i un loc acestei picturi pentru a aduce în casa ta bucuria de „Acasă”
Vizualizare
Sub palmieri
Disponibil
Picturi

Sub palmieri

607,14 lei
Dacă îți e dor de mare, să te sclazi în razele soarelui, pe o plajă exotică, cu sunetul valurilor care se sparg ușor la mal, pictura aceasta îți este dedicată. E o lucrare care transmite, dincolo de orientarea copozițională, o stare de relaxare de care te poți bucura oricând în confortul casei tale.
Vizualizare
Tablou ”Nostalgii de toamnă”
Disponibil
Picturi

Nostalgii de toamnă

182,14 lei
Un tablou ideal pentru a-l oferi cadou de casă nouă în special datorită simbolisticii și energiei pe care o emană. Este un tablou cu un peisaj nostalgic de toamnă însă cu o doză filozofică de optimism ce poate crea o atmosferă specială în orice încăpere va fi așezat.
Vizualizare
Viața
Disponibil
Picturi

Viața

1.760,71 lei
Dacă dorești să adaugi o notă vibrantă casei sau biroului tău prin artă, tabloul „Viața” este una dintre cele mai potrivite alegeri. Extrem de valoroasă din punct de vedere energetic dar și simbolic, această lucrare contemporană poate da un aer sofisticat livingului sau chiar intrării în locuință/ birou.
Vizualizare
Mona Lisa
Disponibil
Picturi

Mona Lisa

425,00 lei
Toată lumea o cunoaște pe Mona Lisa din celebra pictură a lui Leonardo Da Vinci. Acum într-o variantă reinterpretată, modernă, însă extrem de sugestivă, Mona Lisa poate fi piesa principală în decorarea casei sau biroului tău. De asemenea, o poți oferi cadou unei persoane care iubește arta la fel de mult ca noi.
Vizualizare
Esența Egiptului
Disponibil
Picturi

Esența Egiptului

522,14 lei
Esența Egiptului se asunde în poveștile din spatele piramidelor. Dacă îți place să meditezi asupra conceptelor istorice și spirituale, lucrarea aceasta este un subiect puternic de dezbateri și o destăinurie a dinastiilor egiptene.
Vizualizare
Dancing with the stars
Disponibil
Tablouri

Dancing with the stars

600,00 lei
Dansul și muzica, natura și omul sunt conceptele pe care această lucrare le evidențiază într-un peisaj feeric ce poate aduce o senzație de relaxare și bună dispoziție încăperii în care este așezată. Alege-o pentru a da personalitate casei tale sau oferă-o cadou unei persoane dragi.
Vizualizare
Tablou abstract acrylic si licheni stabilizati
Disponibil
Tablouri

Tablou abstract- licheni stabilizați

267,14 lei
O compoziție abstractă din licheni naturali stabilizați, colorată și foarte expresivă poate da viața - la propriu- oricărei încăperi. Lucrarea de față este o reprezentare de artă vie ce are rol atât de decor cât și de purificare a aerului. Alege să îți decorezi biroul cu ea sau de ce nu, să o oferi cadou.
Vizualizare
Richness
Disponibil
Tablouri

Richness

789,29 lei
„Richeness” este o lucrare de artă care inspiră prosperitate și abundență. Alege să îți decorezi casa sau biroul cu ea pentru a te inspira și a-ți oferi o doză puternică de optimism. De asemenea, o poți oferi cadou unei persoane dragi sau chiar unui partener de afaceri.
Vizualizare
Cactus
Disponibil
Tablouri în cuțit

Cactus

546,43 lei
Dacă îți plac plantele de apartament, în special cactușii, însă nu ai timp să te ocupi de ele, prin artă, le poți aduci aduce în casa ta. Tabloul „Cactus” este o pictură abstractă ce pune în prim plan o plantă de cactus, simbol al iubirii materne necondiționate și este totodată și o idee deosebită de cadou pentru...
Vizualizare
Maci in vas de lut
Disponibil
Picturi

Maci în vas de lut

1.942,86 lei
O frumoasa ilustrare a unui vas de lut cu maci poate fi piesa de rezistență din livingul tău sau al unei persoane dragi.  Este o lucreare ce emană elegnață prin simplitatea și frumusețea florilor de mac de un roșu aprins ce intră în contrast cu pereții albi ai oricărei încăperi în care va fi așezată.
Vizualizare
Transcendere 1
Disponibil
Picturi

Transcendere

9.714,29 lei
TRANSCENDERE Acrilic pe pânză, cu dimensiunea de 100/190 cm.  
Vizualizare
null
Disponibil
Picturi

Flori de vară

303,57 lei
Tablou unicat, ideal pentru camera de zi, birou sau pentru a fi oferit cadou; *produsul are ramă (sticlă și ramă din plastic);-lucrare realizată pe carton reciclat;-tehnică: culori acrylic;-dimensiune: 28x26 cm (fără ramă și Passe-Partout);-an execuție: 2020;
Vizualizare