Luna celebrării femeilor speciale din viața noastră!

Primăvara a început încetul cu încetul să își intre în drepturi. Razele puternice ale soarelui și verdele crud al plantelor ce înfloresc fac din primăvară unul dintre cele mai iubite anotimuri, plin de bucurie și voie bună. Diminețile sunt mai plăcute și încep să se încălzească oferind ocazia firelor de iarbă să încolțească, pomilor să își deschidă frunzele și florile să ne amețească cu parfumul lor dulceag. 

Pe lângă tot acest nou început, luna martie aduce și sărbătoarea în care femeile din toată lumea sunt celebrate și apreciate, fiindu-le oferite mărțișoare la începutul lunii.

În prezent, mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belșug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor României și Moldovei, pomii sunt împodobiți de mărțișoare.

Mic ghid ilustrativ cu cadouri pentru luna martie

1. Pictură cu flori de sezon, pentru femeia delicată care iubește să fie înconjurată de cele mai fine și parfumate flori.

Titlu lucrare: Tablou narcise 

Artist: Sofica Mirela

Detalii tehnice: Ulei pe carton, 20 x 60 cm

Notă curator:

Pornind de la motivul pentru carte artista a realizat această pictură delicată, acela de a transmite faptul că: Narcisele simbolizează norocul, prosperitatea și speranța, trebuie să recunoaștem că acest mesaj ne întâmpină încă de la primul contact cu stratul pictural.

Culoarea vibrantă a galbenului specific narciselor, pe fundalul blând al notelor pastelate de roz și griuri colorate ne transmit o stare de bine și de energie pozitivă. 

Abordând un stil pictural grosier, realizat prin pensulație cu o cantitate generoasă de vopsea, volumul florilor pare să iasă în evidență, oferind senzația de tridimensionalitate, care oferă la rândul ei senzația de real, de apropiere cruditatea și fragilitatea florilor. 

Dacă ne-am lăsa captivați în această pictură, care, datorită formei alungite a pânzei de 20 x 60 cm, am putea considera faptul că este o reproducere la scară fidelă cu o vază de narcise, le-am putea simți dulcele miros. 

Motivul pentru care recomandăm oferirea unui tablou cu flori este acela că este un tip de cadou clasic și o foarte bună modalitate de a avea și păstra veșnic flori proaspete și pline de culoare, fără a le tăia, a le dedica timp pentru întreținere schimbându-le apa sau poziția în casă, și, cu atât mai mult, suntem lipsiți de momentul neplăcut în care după ofilire, trebuie să ne despărțim de ele. 

Descoperă mai multe picturi cu flori de sezon:

2. Elemente de uz sculptate în lemn - Pentru cea care pune foarte mare preț pe cana în care își servește ceaiul sau cafeaua dimineața la birou.

Titlu lucrare: Cană lemn de nuc

Artist: Bengea Gheorghe Gabriel

Detalii tehnice: Cioplire prin daltă, 8,5 x 16 cm / 100 ml

Notă artist:

„Cănile sunt realizate în totalitate manual cu unelte tradiționale, astfel fiecare cană este unică. Cănile nu sunt “ perfecte” se pot observa urmele cuțitelor, dălților cu care au fost lucrate. Se recomandă să se consume băuturi calde și să evitați turnarea băuturilor clocotite in cănile din lemn. Cănile sunt lucrate din lemn de nuc care are o rezistență bună la uzură, dar trebuie ținut cont că acestea se pot păta ori capătă mirosul specific băuturii pe care o consumăm frecvent (cafea, ceai).

Curățarea: Curățarea se face cu apa caldă și cu o cantitate foarte mică de detergent de vase, spălarea cănilor se va face manuală. (NU este recomandat curățarea la mașina de spălat vase❌). Uscarea se face ștergând cana cu un prosop de bucătărie uscat și se va lăsa într-un loc aerisit, evitați să uscați cana folosind surse de căldură (calorifer etc).

Întreținerea cănilor: Fiind lucrate din lemn, un material “viu” acestea au nevoie de întreținere, la o perioadă de câteva luni de folosire exteriorul cănii se poate unge cu ulei de floarea soarelui sau de măsline. Toate lucrările mele sunt verificate înainte de expediere pentru a nu prezenta fisuri, crăpături.

Se oferă garanție obiectelor de uz casnic celor care în urma primei/ a doua utilizări 1/ 2 zile prezintă crăpături, fisuri chiar dacă s-a ținut cont de modul de utilizare prezentat. Dacă nu s-a ținut cont de modul de utilizare iar obiectele s-au deteriorat garanția nu va mai fi valabilă. Garanția constă în returnarea sumei plătite pentru obiectul deteriorat, perioada de garanție este una scurtă pentru ca nu știu în ce condiții vor fi păstrate și folosite acestea. Dacă nu sunt folosite abuziv și îngrijite corespunzător acestea pot rezista o perioada îndelungată.”

Descoperă mai multe lucrări sculptate în lemn:

3. O amintire personalizată, un cadou ideal pentru cea care apreciază și prețuiește amintirile dragi.

Titlu lucrare: Ilustrație pictată personalizată

Artist: Grosu Denisa Andreea

Detalii tehnice: Ilustrație în acuarelă pe hârtie specială, 13 x 18 cm

Notă artist:

Produsul este conceput ca o ilustrație dupa o fotografie deja existentă, gândită cu scopul de păstrare ca amintire pentru zilele nostalgice.

Timp de execuție: 5 - 7 zile

Dimensiunile sunt alese conform cu rame standard (din comerț), dacă doriți o dimensiune atipică vă rog să specificați acest aspect, iar timpul de finalizare poate fi mai extins.

Pentru comenzi vă rog să trimiteți următoarele detali;

-cu margine albă sau fără;

-versiunea de postcard (verso) sau alb;

-poză de rezoluție înaltă.

Descoperă mai multe formate de ilustrație personalizată: 

4. Bijuterii realizate manual, pentru cea care iubește să iasă întotdeauna în evidență prin micile detalii cu care își accesorizează ținuta. 

Titlu lucrare: Pandantiv pictat manual

Artist: Codresin Coca Virginia

Detalii tehnice: Pastă modelatoare, pictată și lăcuită pentru un plus de strălucire și protecție, 5 cm x 8 cm x 0,3 cm/ lungime fir- 30 cm.

Notă curator:

Bijuteriile realizate în mod manual, sunt acele creații care au fost asamblate și formate direct de către mâna artistului în baza conceptului avut. Fiecare bijuterie este unică și poartă amprenta celui care a confecționat-o cu propria măiestrie.

Modelul produs de către artist poate să fie realizat inclusiv în serii foarte limitate. În cazul de față, modelul de pandantiv deși face parte dintr-o serie, acesta este un model unic.

Materialele utilizate diferă de la model la model, însă indiferent de alegerea făcută, acestea sunt pline de suflet și cu multă originalitate.

Descoperă mai multe modele din seria de pandantive pictate manual:

Dacă încă nu te-ai decis care este varianta ideală de cadou, îți propunem să arunci un ochi și peste secțiunea cu noutăți disponibile pe platformă: