Cum devii un artist de succes?

Ca artist, ești liber să creezi orice dorești. Poți urmări un subiect care să îți captiveze imaginația și să înfățișezi subiectul într-un stil care să te încânte. Provocarea vine în special pentru artiștii care se află în primele etape ale unei cariere în lumea fascinantă a artei și mai ales în lungul și anevoiosul proces de a descoperi ce îi pasionează.

În timp ce unii artiști dezvoltă imediat o viziune artistică clară, majoritatea artiștilor trebuie să experimenteze și să exploreze înainte de a descoperi unde se află pasiunea lor. O parte dintre aceștia își vor forma mâna încercând diverse medii, iar o altă parte vor explora o gamă largă de subiecte și stiluri. Indiferent de modalitatea de lucru pe care artistul o alege, nu putem face diferențe. Orice demers este important și benefic în dezvoltarea carierei de artist.  

Ce înseamnă succesul?

O carieră în lumea artei plină de succes depinde de o serie de mai mulți factori. Pentru unii artiști, succesul nu are nici o legătură cu latura financiară. Succesul pentru acești artiști poate proveni din satisfacția creării de lucrări unice și inovatoare. Alți artiști se bucură de fiorul de a-și împărtășii talentele cu alți artiști și de a se face remarcați. Desigur, există artiști care se concentrează doar pe latura financiară. Doar tu poți decide ce înseamnă succesul pentru tine.

Este important să subliniem că obținerea succesului în oricare dintre categoriile enumerate mai sus necesită timp și efort. Un artist ar trebui să fie pregătit de a dedica o mică parte din timpul avut.

Ca artist, ești liber să creezi orice dorești. Poți urmări un subiect care să îți captiveze imaginația și să înfățișezi subiectul într-un stil care să te încânte. Provocarea vine în special pentru artiștii care se află în primele etape ale unei cariere în lumea artei și mai ales de a descoperi ce îi pasionează. În timp ce unii artiști dezvoltă imediat o viziune artistică clară, majoritatea artiștilor trebuie să experimenteze și să exploreze înainte de a descoperi unde se află pasiunea lor. O parte dintre aceștia își vor forma mâna încercând diverse medii, iar o altă parte vor explora o gamă largă de subiecte și stiluri.

Mulți artiști ne întreabă dacă avem vreun sfat despre cum pot obține succesul pe Art Gift, iar noi cu siguranță avem! Vă recomandăm să citiți și să urmați cele 4 sfaturi utile din rândurile de mai jos pentru a vă maximiza șansele de a vă face remarcat:

1. Încărcă fotografii de calitate ale operei de artă

Nu este un clișeu când spunem cât de importante sunt fotografiile realizate asupra lucrării de artă și de a reprezenta cât mai fidel realitatea. Întrucât clienții noștri nu pot vedea lucrările în persoană, ei se bazează foarte mult pe fotografiile furnizate. Astfel încât, o fotografie realizată dintr-un unghi lateral, sau care a fost realizată de la o distanță puțin mai mare, iar în cadru apar și alte elemente din încăperea în care ai fotografiat, riști ca lucrarea ta să nu fie pusă în lumină la valoarea reală, iar vizualizatorul  ar putea să nu fie atras de ceea ce vede.

Nu uita de detaliile din fotografii!

Uneori un singur detaliu poate să capteze atenția și să genereze spre achiziția lucrării. Spre exemplu, să spunem că ai pictat un tabloul în mai multe laviuri ( a se citi drept tușe transparente de vopsea aplicate în straturi), iar, într-o anumită zonă ai reușit să obții un efect spectaculos, sau, te-ai concentrat mai mult pe un detaliu important, acest aspect poate atrage atenția și spori atracția față de tabloul în cauză. Cine nu își dorește o operă de artă spectaculoasă în locuința sa?

2. Scrie o biografie detaliată a ta și descrieri precise ale operelor

Colecționarii noștri nu sunt interesați doar de munca depusă, ci și de persoana din spatele creativității. Prin urmare, te încurajăm să redactezi o biografie cât mai detaliată care să evidențieze procesele creative sau motivația pentru crearea artei.

De asemenea, dacă ești la început de drum este la fel de important să precizezi acest lucru, activitatea site-ului nostru încurajează întocmai noii artiști, iar acest lucru se poate transforma într-un plus pentru tine.

3. Menține-ți portofoliul la zi

Dacă una dintre lucrările pe care le-ai încărcat pe Art Gift a fost vândută, te încurajăm să păstrezi imaginea ei în secțiunea Fotografii making of.

Aici poți alege câteva fotografii reprezentative pentru arta ta, fotografii din atelier sau operele deja expuse într-o galerie. Poți prezenta felul în care îți place să lucrezi, sau, de ce nu, și alte tehnici și stiluri pe care le abordezi. 

4. Prețul corespunzător pentru opera ta de artă

Prețurile adecvate sunt esențiale pentru vânzarea operelor de artă. Ca artist, ar trebui să fii întotdeauna pregătit să explici cum și de ce ai ajuns la prețurile tale. Prin urmare, este foarte important să adopți principii și metode de stabilire a unor prețuri consecvente.

Fiecare artist are o oportunitate egală de a fi selectat pentru o caracteristică specială. Menținerea unui profil actualizat și informativ al activității creative desfășurate, te pot expune potențialilor clienți.

Cele patru puncte pe care ți le-am prezentat în rândurile de mai sus nu sunt reguli strice și fără de care nu îți poți desfășura activitatea de artist.

Însă, în ceea ce privește activitatea pe platforma noastră, sunt puncte pe care le considerăm deosebit de importante pentru a te ajuta să îți evidențiezi cât mai bine creația artistică. 

*  Foto Google Images