Decorează-ți casa cu opere de artă

Decorarea casei tale cu arta contemporană originală este o șansă de a îți exprima stilul personal, de a îți îmbunătății mediul de viață și de a trăi cu frumusețe în fiecare zi. Unele persoane cumpără artă pentru a înfrumuseța o cameră, în timp ce alte persoane se îndrăgostesc de o piesă și decorează o cameră în jurul ei. 

Dacă cumpărați o lucrare de artă pentru că vă place, veți găsi un loc unde să o atârnați. Dacă doriți să vă sporiți spațiul de locuit, arta contemporană poate oferi soluții de design atunci când este aleasă și afișată cu grijă și iluminare corespunzătoare.

Cum pot să îți decorezi casa cu artă? Aceasta este una dintre întrebările cele mai des întâlnite în rândul celor care doresc să își redecoreze apartamentul. De aici, derivă și alte câteva întrebări cu care suntem siguri că te-ai confruntat și la care vom încerca să îți răspundem: 

Lucrările de artă trebuie să se potrivească cu restul decorului?

În general, sfatul nostru este să nu vă îngrijorați de acest aspect. Peretele destinat lucrărilor de artă nu trebuie să fie în aceeași culoare precum canapeaua, covorul sau draperiile, și, totuși să creeze o atmosferă plăcută și potrivită pentru spațiul tău.

Uneori, anumite contraste atât de culoare, cât și de textură, pot da cele mai bune rezultate.  Cele mai des întâlnite variante de decor în ultima perioadă au fost alegerile cu preponderență a paletei cromatice monocrome (alb, negru, gri, maro), sau, a celor ce îmbină contraste cromatice complementare (roșu - verde, roșu - violet, portocaliu - albastru, galben - verde).

Să nu îți fie frică să te aventurezi în această lume experimentală! 

Trebuie să pun mai multe tablouri pe un perete?

Fiecare perete are nevoie de mai mult decât o imagine? Desigur că nu. Cheia oricărui design de interior de succes este echilibrul. Asta înseamnă că, atunci când vine vorba despre atârnarea tablourilor, nu, nu trebuie să fie așezate câte unul pe fiecare perete, sau mai multe într-un singur loc, doar pentru a umple spațiul. Spațiul gol de pe perete poate fi utilizat ca element cheie de design pentru a îți îmbunătății decorul.

Îți amintești de la ultima vizită la muzeu de acel tablou fermecător, așezat de unul singur pe perete?

Textura adaugă dimensiune unei camere, indiferent de care este aceasta. Textura apelează la simțurile noastre - atât vizuale cât și tactile - ceea ce face ca încăperea să fie cu mult mai relaxantă.  

Desigur, prin textură ne putem referi atât la materialul din care este creată lucrarea de artă, cât și la textura redată pe suport prin felul în care artistul și-a folosit tehnica de pensulație pentru a reda imaginea dorită. 

Mai jos ți-am pregătit trei exemple de lucrări realizate în tehnici diferite ce redau implicit și trei tipuri de textură și spațialitate doar prin aceste mici detalii.

Cum ar trebui să îmi organizez lucrările?

Amintește-ți că decorezi o cameră a casei tale în care locuiești. Îți dorești ca pe lângă un aspect plăcut să fie și practic, nu-i așa? Vei alege întotdeauna piese mai mici pentru pereții înguști și piese de artă mai mari pentru pereții spațioși. Dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește organizarea tablourilor, îți sugerăm să citești și acest articol de pe blog-ul nostru: Așezarea tablourilor pe perete 

Pereții goi ai unei încăperi pot aduce adesea monotonie, lipsă de energie sau chiar pierderea propriului entuziasm. Crearea unei dinamici în spațiul de locuit produce implicit și o dinamică în ritmul de zi cu zi.

Principalul sfat înainte de orice aranjament este alegerea unei lucrări de artă care să vă reprezinte și care să fie de asemenea în armonie cu locația în care urmează amplasamentul, sau cu persoana căreia urmează să i se ofere drept cadou.

Îți amintești că am menționat puțin mai sus și despre textură? Așa cum am menționat, textura adaugă dimensiune unei camere, indiferent de care este aceasta. Puteți adăuga textură pe pereții camerei cu un tablou, pe o masă de cafea cu o sculptură dintr-un material organic sau industrial,  sau, să utilizezi piese de artă din țesături în zonele unde dorești să oferi mai multă profunzime și căldură camerei.

Activitatea artiștilor nu se limitează doar către această tehnică! O sculptură de dimensiuni potrivite, așezată fie pe măsuța de cafea, fie, chiar și în colțul acela gol al camerei tale, poate schimba complet dinamica întregului ansamblu decorativ. Mai jos ți-am atașat câteva exemple de lucrări:

Second Wave
Disponibil
Picturi

Second Wave

595,00 lei
Pictura in acryl pe panza, inramata cu rama dubla. Recomand achizitionarea impreuna cu First Wave.
Vizualizare
Pasare Alambicata
Disponibil
Sculptură

Pasare Alambicata

340,00 lei
O lucrare complicata a naturii transformata de viziunea mea intr-o pasare fantastica. O radacina unicat, cu un aspect ce atrage ochiul privitorului. Un cadou deosebit ce se preteaza oricarui spatiu, aducand un plus de personalitate.
Vizualizare

Indiferent dacă îți redecorezi casa actuală sau îți proiectezi casa de vis, decorul potrivit va face o diferență uriașă în înfrumusețarea împrejurimilor, dar, și în confortul familiei tale. Când casa ta este frumoasă, te simți bine, la fel și toți cei care vin în vizită.

Ține minte, un decor excelent este mult mai mult decât alegerea lămpii perfecte și culoarea pereților care să se asorteze cu pernele decorative. Lucrările de artă de calitate joacă un rol vital în înfrumusețarea spațiului tău de locuit și în transformarea celor patru pereți ai casei tale într-o adevărată casă de vis.

În continuare, îți vom propune săptămânal o modalitate prin care îți pot amenaja locuința în funcție de spațiul pe care dorești să îl însuflețești prin decorarea cu lucrări de artă. Dacă dorești să te ajutăm, nu ezita să ne contactezi! Echipa noastră îți stă la dispoziție.