Descoperă ultimele lucrări de artă selecționate de curatori!

Noul an ne-a adus noi idei dar și noi colaborări cu artiști de excepție! Cu lucrări atent studiate și pline ochi de pasiune, am așteptat cu nerăbdare să vă prezentăm ultimele lucrări de artă create de artiștii locali. 

Mai jos, ți-am pregătit o colecție de picturi însoțită și de analiza curatorului nostru specializat în lucrări de artă contemporană. Vei putea avea astfel acces la noi perspective în care poți analiza un tablou, dar și la o serie de idei care să îți deschidă apetitul în materie de decorațiuni interioare.

Artist: Bota Miruna-Lavinia

Notă artist:

Ia este elementul cel mai ușor de recunoscut în vestimentația românească, este atât tezaurul cât și amprenta societății, iar acest tablou încastrează valoarea iei și simbolul ei.

Dacă alegi acest tablou să îți înfrumusețeze lăcașul, alegerea este mai mult decât potrivită.

Pictura este de dimensiune 30 x 40 cm. Se vinde fără ramă, dar are montat un sistem de agățare.

Artist: Călin Ciocan

Notă curator: 

Pentru cei ce iubesc să călătorească, este întocmai ceea ce e nevoie pentru un moment de deconectare și visare cu ochii larg deschiși. Imaginea ne transpune într-o după-amiază senină de început de toamnă, când razele soarelui încă au puterea de a încălzii pământul, frunzele copacilor și firele de iarbă pregătite să ascundă în desișul lor toate vietățile ce intră în hibernare.

Privirea ne este atrasă de către copacul central, îmbrăcat deja în veșmântul auriu. O culoare de un galben cald și impunător. Galbenul este intens, amplu și orbitor ajutat de către razele soarelui ce străbat azurul ceresc. O culoare  a luminii și a vieții. 

În decorațiuni interioare se evită galbenul strălucitor deoarece este cea mai obositoare culoare pentru ochi. Culoarea reflectată stimulează prea mult ochiul, creând iritarea retinei, însă, ca și efecte pozitive se pot menționa creșterea puterii de concentrare și stimularea activității creierului.

Evident, folosit în cantități mici creează senzația de căldură și strălucire. Prin urmare, vă recomandăm amplasarea acestui tablou în zona de hol, de intrate în locuință sau spațiul de lucru. 

Artist: Adămuț Eunice-Estera

Notă artist: 

În 2018 au fost sesizate 38445 de fapte penale ca rezultat al violenței domestice în România. În primele 5 luni ale anului 2019, 16585 de cazuri. Covorul e o mărturie a tensiunii generate de aceste cazuri, a materialității acestor cazuri și rezultatele lor. Cât de departe poate ajunge violența domestică?

Țipetele se imprimă în pereți. Camera rămâne martorul incidentelor și totodată martor al rezistenței victimelor. Cicatricile sunt un simbol al puterii, al capacității feminine de a îndura.

Artist: Aceleanu Sorina

Notă curator:

Deși stă în firea noastră, ne este din ce în ce mai dificil să ne conectăm cu natura tocmai datorită faptului că îi oferim din ce în ce mai puțin timp și atenție. Când a fost ultima dată când ai făcut o plimbare în natură? Când a fost ultima dată când pașii te-au călăuzit pe o potecă îngustă străbătută agale?

Tabloul reprezentat reușește cu succes să ne ofere la o simplă privire liniștea și relaxarea mult dorită. Artista Sorina Aceleanu a surprins pe suprafața pânzei canvas-ului o imagine din momentul ivirii zorilor. Razele soarelui sparg frunzele copacilor, încălzind verdele acestora și oglinzându-se în ochiul de apă de pe potecă. 

Compoziția pictată nu are nevoie de nici un fel de personaje, fie oameni, animale, sau insecte, întrucât, captându-ne privirea, ne transportă la fața locului.

Recomandăm acest tablou tuturor iubitorilor de natură, de plimbări în pădure, tuturor celor care doresc să se deconecteze de la realizate și să aibă parte de un moment de liniște și relaxare în propria locuință. Tablou se poate integra cu ușurință atât în încăperi decorate în stil rustic, cât și elegant, sau cu note industriale. 

Analiza lucrărilor de artă

Mai sus, ți-am exemplificat patru dintre sutele de picturi disponibile pe platformă, și de altfel, o mică parte din selecția de lucrări de artă realizată de către curatorii noștri. Încercăm să îți punem la dispoziție toate mecanismele de analiză a unei piese pentru ca tu să fi cât mai bine informat și să poți lua cele mai bune decizii, fie că este vorba despre un cadou pe care dorești să îl oferi unei persoane dragi, fie, ai decis să reamenajezi locuința sau spațiul de lucru. 

Nu uita, pentru orice informație în plus legată de orice lucrare prezentată platformă, sau, portofoliul unuia dintre artiștii pe care îi reprezentăm, ne poți contacta, iar un membru al echipei noastre te va ajuta.