Lichenii stabilizați

Chiar dacă toamna și-a intrat cu totul în drepturi, colorând coroanele copacilor și gonind florile și insectele la culcare, există totuși o metodă prin care să putem păstra un strop de verde care să ne încânte privirea.

Odată cu instalarea temperaturilor scăzute, pe lângă modificările aduse la nivelul garderobei, s-ar putea să simțim nevoia de a schimba puțin și aspectul locuinței noastre, pentru a aduce un strop de viață și energie. Monotonia se poate instala fără ca măcar să realizăm la timp acest lucru, iar, dacă te-ai gândit deja să aduci câteva modificări casei tale, ți-am pregătit un articol care sperăm să îți fie de folos chiar aici: Idei pentru decorul casei tale toamna.

De ce acest subiect?

Articolul de față, după cum bine ai remarcat din titlu, este destinat decorării spațiilor interioare cu licheni și mușchi stabilizați.

Cu siguranță în ultimele luni de zile te-ai întâlnit cel puțin cu o lucrare realizată în acest stil, în casa unui prieten, pe holurile unei clinici medicale, sau chiar în diferite magazine. Nu-i așa?

Acest tip de decorare a spațiilor interioare este o metodă tot mai des întâlnită în țara noastră, și, instalată cu aceeași repeziciune și în străinătate (mai ales la nivelul companiilor sau a spațiilor menite să ofere un moment de relaxare). 

Ce sunt acești licheni?

Partea care probabil te interesează cel mai mult este : lichenii chiar au și alte beneficii decât cele dedicate stric decorării? Ei bine da! 

Însă, înainte de acest lucru, nu ești curios să afli ce anume sunt acești licheni? 

Crescuți în spații extrem de controlate, optime din punct de vedere al dezvoltării lor, o metodă prin care ciclul natural să nu fie alterat, sau modificat chimic, ei sunt culeși manual de către crescătorii lor care încep imediat procesul de conservare. În ce constă acest proces? 

Crescătorii de licheni au descoperit faptul că prin folosirea unei cantități precise de glicerină sau parafină (link către, sau explică ceva despre asta) ritmul lor natural de creștere este încetinit în așa fel încât, durata lor de viață să atingă până la 15 ani de viață. În mod normal, lichenii sau mușchii de pădure supraviețuiesc în jur de 3 -5 ani. 

Mai jos, vă prezentăm 3 dintre tablourile disponibile pe site-ul nostru:

1. Larisa Pislea - Tablou din licheni stabilizați - Eleganță ;

2. Larisa Pislea Tablou din licheni stabilizați - Prietenie;

3. Alina Alexandra ParocescuTablou licheni Nași & Fini.

Beneficiile lichenilor

Probabil au auzit, sau cunoști deja o parte din beneficiile pe care acești mici norișori verzi le oferă. Însă, pentru a ne asigura că ești cât mai bine informat, îți vom prezenta punctual în rândurile de mai jos beneficiile acestora: 

1. Pentru că sunt iubitori de umiditate, sunt recomandați să fie amplasați în asemenea spații. Nu doar că te vor scăpa de umiditatea în plus, dar, vei avea și un colțișor mai vesel și colorat. 

2. Reduc mucegaiul! În lipsa unei umidități peste măsură, implicit nici mucegaiul nu se va mai forma în acele spații. 

3.  Purifică și curăță aerul. Precum majoritatea plantelor, și lichenii joacă un rol extrem de important în curățarea aerului. 

4. Poziționați strategic, aceștia pot reduce zgomotul și vibrațiile din jur, fiind cu atât mai mult ideale în camerele unde doriți să vă odihniți, sau în încăperi în care ambientul trebuie să fie extrem de liniștit, precum în camera copilului.

5. Oferă instant o energie pozitivă ori de câte ori sunt priviți. Nu odată s-a dovedit științific faptul că plimbările în natură și plantele în general oferă o stare de bine. Pe lângă faptul că oferă un mediu sănătos pentru fizic, lichenii oferă și un mediu sănătos pentru psihic.

Mai jos, lucrarea artistei Alina Alexandra Parocescu, Tablou cu cafea și licheni stabilizați .

Menținerea lichenilor

Și, dacă tot suntem în acest punct al menținerii lichenilor, un alt factor important al conservării lor oferă oportunitatea de a se implica o minimă atenție în vedere îngrijirii și întreținerii.

Aceștia nu au nevoie să fie udați, absolut niciodată! Îți vine să crezi? O plantă ce nu necesită udarea rădăcinilor sau a frunzelor!

Oare câte alte plante nu au murit din această cauză? Fie ai uitat să le uzi (și te înțelegem perfect!), fie le-ai udat mai mult decât trebuie... În final acestea ajungând să se usuce și să te oblige să te declari învins în misiunea de îngrijire a plantelor.

De asemenea, lichenii nu au nevoie de o sursă specială de lumină. Prin urmare, sunt extrem de potriviți în spațiile slab iluminate, sau, chiar și zone de hol, sau băile lipsite de accesul la o fereastră. 

Cadoul perfect, un tablou cu licheni

Nu glumim când spunem că un tablou cu licheni poate să fie cea mai potrivită alegere. 

Fie că vorbim despre un membru al familiei, fie de o cunoștință apropiată sau, o persoană căreia dorești să îi oferi un cadou, dar, din diferite motive nu o cunoști foarte bine, o lucrare de artă cu licheni te poate salva! 

De ce? 

Ei bine, să analizăm puțin doar avantajele pe care ni le oferă o asemenea piesă: 

1. Un asemenea tablou nu se poate demoda niciodată;

2. Este un cadou ce îmbină latura estetică cu efectele benefice pentru sănătatea noastră;

3. Prețul pentru un asemenea cadou, este de cele mai multe ori unul accesibil tuturor;

4. Varietatea de modele prin care este complet imposibil să nu găsești un tablou potrivit ocaziei.

.

Mai jos, tabloul realizat de către artista Daniela Voicilă Drăgulescu - Exuberanță.

Sperăm ca articolul de mai sus să îți fie de folos!

Nu uita, echipa noastră îți stă la dispoziție în orice moment pentru cea mai bună consultanță în vederea achiționării unei piese de artă!

* Lucrările de artă din categoria tablourilor și pieselor decorative din licheni stabilizați se pot personaliza după preferință, sau, se pot discuta noi modele în funcție de dorința și necesitatea fiecăruia.