Tablouri cu flori

Chiar dacă vremea mohorâtă de afară nu este tocmai idealul de primăvară la care visăm cu toții, încercăm totuși să încurajăm vremea bună cu o colecție vibrantă de flori rafinate pictate în acuarelă pe hârtie specială, carton sau pânză pe șasiu.

Motivul pentru care recomandăm de fiecare dată achiziția unui tablou cu flori se datorează faptului că este un tip de cadou clasic dar și o foarte bună modalitate de a avea și păstra veșnic în casă flori proaspete și pline de culoare, fără a le tăia, fără a le dedica timp pentru întreținere schimbându-le apa, și cu atât mai mult, suntem lipsiți de momentul neplăcut în care după ofilire, trebuie să ne despărțim de ele. 

Colecție de tablouri cu flori de sezon - Culoare și parfum de primăvară

Cel mai probabil că nu este o noutate ceea ce urmează să spunem, însă, credem că această perioadă a anului oferă cea mai mare varietate florală, atât din punct de vedere cromatic, textural, cât și bineînțeles, olfactiv. Prin urmare ne-am gândit să îți prezentăm ultimele creații realizate de către artiștii Art Gift, dar și câteva propuneri în materie de amenajare a spațiului de locuit folosind aceste tablouri florare.

"Ghiocei" este o natură statică stabilă și verticală care îmbrățișează prin rozul din fundal și albul florilor. Tabloul este despre renașterea anuală ce începe odată cu primăvara. - Oana Mazarache

Branduse
Indisponibil
Picturi

Brândușe

400,00 lei
Tablou de dimensiune mică care poate fi încadrat în camera de relaxare, de odihnă. Este o natură statică, simplă, cu subiect floral.

La fel ca și ghioceii, brândușele sunt simbolul primăverii.

Ele duc cu gândul la renaștere, la viața care urmează să își reia forfota după o iarnă lungă. - Oana Mazarache

Brândușa delicată în aparență este de fapt incredibil de rezistentă. Femeile care preferă aceste flori sunt sigure pe ele, puternice și cu o personalitate complexă. - Mirela Sofica

Un buchet generos de lalele în culori vibrante, alături de o panglică de mătase într-o culoare elegantă, burgundie. - Elena Simona 

Laleaua este considerată drept fiind simbolul fericirii, seninătății, păcii interioare și căldurii sufletești.  În limbajul victorian al florilor, laleaua semnifică dragostea perfectă. -Mirela Sofica

Considerată una dintre cele mai reprezentative flori ale primăverii, zambila impresionează de fiecare dată prin frumusețea florilor mărunte și extrem de parfumate. - Cristina Ramona Grecu

Cum interpretăm un tablou floral?

Dacă te afli în ipostaza în care ai o stare de nesiguranță atunci când vine vorba despre interpretarea și citirea unui tablou floral, află de la noi că este mai simplu decât ai crede. Nu trebuie să îți fie teamă că nu vei știi ce să răspunzi în cazul în care primești întrebări din partea musafirilor, spre exemplu, care au curiozitatea de a cunoaște ce mesaj stă în spatele tablourilor din casa ta, sau, de ce ai ales acele lucrări.

Cu o analiză atentă și cu puțin ajutor din partea artistului, sau a curatorului nostru, vei putea să îți faci o mică prezentare a lucrărilor care va sta mereu drept un as în mânecă în caz de nevoie. Așadar, ți-am pregătit două perspective legate de felul în care poți interpreta un tablou floral:

Lalele pestrite
Disponibil
Picturi

Lalele pestrițe

420,00 lei
Tabloul este unul mic și se potrivește perfet pentru camera de zi, birou sau drept a fi oferit cadou.
Vizualizare

Notă artist:

Lalele pestrițe sunt protejate în România si cresc doar în anumite locuri din țară. Acest tablou l-am pictat cu gândul la excursiile pe care le organiza în școala generală profesoara de educație civică, la Rezervația Naturală Pădurea Zamostea-Lunca. Mergeam acolo și susțineam diverse activități ce ajutau zona. Deși am pictat lalelele în vază, acestea nu pot fi culese. Nici eu nu am cules. Tabloul este compus de mine și pictat după fotografii cu lalele. 

De aceea daca doriți să aveți o vază cu lalele pestrițe, cumpărați un tablou cu ele. Protejați natura! - Oana Mazarache

Notă curator:

Pornind de la motivul pentru carte artista a realizat această pictură delicată, acela de a transmite faptul că: Narcisele simbolizează norocul, prosperitatea și speranța, trebuie să recunoaștem că acest mesaj ne întâmpină încă de la primul contact cu stratul pictural. Culoarea vibrantă a galbenului specific narciselor, pe fundalul blând al notelor pastelate de roz și griuri colorate ne transmit o stare de bine și de energie pozitivă. 

Abordând un stil pictural grosier, realizat prin pensulație cu o cantitate generoasă de vopsea, volumul florilor pare să iasă în evidență, oferind senzația de tridimensionalitate, care oferă la rândul ei senzația de real, de apropierea de cruditatea și fragilitatea florilor.  Dacă ne-am lăsa captivați în această pictură, care, datorită formei alungite a pânzei de 20 x 60 cm, am putea considera faptul că este o reproducere la scară fidelă cu o vază de narcise, le-am putea simți dulcele miros. 

Motivul pentru care recomandăm oferirea unui tablou cu flori este acela că este un tip de cadou clasic și o foarte bună modalitate de a avea și păstra veșnic flori proaspete și pline de culoare, fără a le tăia, a le dedica timp pentru întreținere schimbându-le apa sau poziția în casă, și, cu atât mai mult, suntem lipsiți de momentul neplăcut în care după ofilire, trebuie să ne despărțim de ele. Mirela Sofica

Așezarea tablourilor florale pe perete

Dacă ai ajuns până în acest moment cu citirea articolului și am reușit să îți deschidem apetitul la culoare și parfum floral, dar încă nu ai idee cum poți integra un asemenea tablou în locuința ta, ne-am gândit să îți oferim câteva idei precum și motivul pentru care am selectat acele locații.

Note florale în living room

Instalarea unui tablou floral, sau de ce nu, a unui ansamblu de tablouri cu aceeași tematică, precum în fotografia de mai sus, în camera de zi, este una dintre cele mai inspirate alegeri. După o zi lungă și obositoare te poți bucura de frumusețea florilor veșnic proaspete. Atenție! În funcție de cromatica acestora, cât sunt de pastelate sau de puternice culorile, vei obține starea de spirit transmisă de către tablouri.

Note florale în holul de intrare în locuință

Da, poate să fie o alegere foarte îndrăzneață să așezi un tablou cu flori chiar la intrare în locuință. Adesea acest colț de casă este neglijat și nu se pune prea mare atenție pe design-ul de interior sau de întregul ambient al acelui spațiu. Un tablou floral nu doar că va ilumina acel perete, dar îți va oferi și o energie pozitivă de fiecare dată când te vei întâlni cu el, fie că este vorba de momentul plecării sau reîntoarcerii acasă. În plus, musafirii invitați la cină vor fi surprinși să descopere că au o gazdă ce pune mare preț pe atenția la detalii!

Note florale la birou

În cazul în care nu ai luat în calcul până în acest moment să intalezi în apropierea spațiului de lucru de acasă un tablou floral, poate că este timpul să o faci acum! Te-ai gândit că poate să fie un bun motiv de relaxare și care să îți ofere energia și pofta de lucru? Precum în cazul de mai sus, cu zona de living room, în funcție de cromatica utilizată, odihna sau energia își vor pune amprenta asupra ta.

Un plus de idei de amenajare care se pot integra cu ușurință în casa ta