Ghid pentru fotografiere

O imagine de înaltă calitate este extrem de importantă. De câte ori ai constatat că unele fotografii au fost compromise, fie pentru că nu sunt în focus, fie pentru că sunt mișcate? În rândurile de mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a obține o fotografie bună.

Pentru început, dacă lucrarea dumneavoastră este pe un suport tip pânză cu șasiu, este perfect, însă dacă lucrarea este pe un suport moale și flexibil precum o hârtie sau carton, este recomandat să potriviți lucrarea pe ceva care să atârne sau să se sprijine de suprafața unui perete. 

Alege o locație cu o lumină potrivită, o lumină directă și puternică poate să proiecteze umbre, să creeze reflexii sau să modifice culorile lucrării dumneavoastră. Spre exemplu, o fereastră largă poate să fie o bună sursă de lumină. Pentru a obține cele mai calitative imagini cu ajutorul aparatului de fotografiat, este recomandat să setezi ISO între 100 și 200 în funcție de modelul camerei pe care îl dețineți. 

Pentru a vă asigura că imaginea este clară, este foarte important ca aparatul de fotografiat folosit să nu se miște în timpul fotografierii. Cea mai bună modalitate de a obține acest lucru este prin folosirea unui trepied. În cazul în care nu dețineți unul, puteți folosi o suprafață plană precum corpul unei piese de mobilier. Dacă fotografiați o sculptură, este recomandat să utilizați drept suprafață un fundal cât mai simplu și curat, în așa fel încât lucrarea dumneavoastră să fie singurul element din cadru. În momentul în care încadrați lucrarea pe ecranul obiectivului, să țineți cont să lăsați muchiile lucrării libere pentru a maximiza rezoluția pe care o puteți obține din camera de fotografiat. 

Nu uitați ca dispozitivul flash să fie dezactivat, folosiți-vă doar de lumina obținută de la fereastră. Un alt lucru important despre lumină este faptul că aceasta poate produce tonuri diferite pe care ochii au capacitatea de a le adapta, însă obiectivul poate avea probleme încercând să le obțină. Felul în care obiectivul aparatului de fotografiat compensează această lipsă este prin opțiunea white balance, prin care puteți ajusta albul din imagine cu albul pe care ochii dumneavoastră îl percep. Puteți folosi o setare prestabilită a aparatului care să se adapteze condițiilor mediului spațiului în care vă aflați, precum setarea daylight.

Acum sunteți pregătit de fotografiere!

Este de un real ajutor să folosiți opțiunea self-timer pentru a vă menține camera perfect nemișcată. Odată ce ați obținut prima fotografie a lucrării dumneavoastră, un lucru deosebit de bun este să verificați dacă imaginea este prea întunecoasă sau luminoasă în comparație cu situația din realitate. Folosiți exposure compensation pentru a corecta intensitatea luminii, pentru a fi cât mai posibil apropiat de original. Puteți  să obțineți acest lucru mai târziu prin editarea fotografiei, însă este foarte probabil să deteriorați calitatea finală a acesteia.

Vă recomandăm să faceți mai multe fotografii, chiar dacă considerați că ați obținut o fotografie bună încă din primul cadru. Poate nu observați acum pe ecranul aparatului de fotografiat, însă odată ce încărcați fotografiile în calculator, pe ecranul acestuia sunt șanse să remarcați anumite nereguli. De asemenea, nu împachetați echipamentul imediat după fotografiere, odată analizate imaginile pe ecranul calculatorului, există posibilitatea de a dori să reluați anumite fotografii, sau unghiuri.

Sunt multe aplicații disponibile gratuit care să vă ajute să procesați fotografiile. Dacă folosiți pe calculatorul dumneavoastră sistemul de operare Windows, Picasa este una din opțiuni. Pe de altă parte, dacă folosiți Mac, iPhoto este de asemenea o bună opțiune. Selectați cea mai bună fotografie și folosiți opțiunea de cropping, decupând muchiile fotografiei până nu rămâne decât lucrarea. Verificați încă o dată pentru a vă asigura că nu au rămas margini în plus.

Mic sfat! Uneori, creșterea contrastului cu câteva unități poate să îmbunătățească imaginea. Totuși, fiți atenți, deoarece o editare mult prea puternică poate altera calitatea conținutului. Salvați imaginea în format jpg și asigurați-vă calitatea imaginii la maximum, prin setarea Image quality →Maximum → Save.

Acum imaginea dumneavoastră este pregătită să fie încărcată pe platformă! Mult succes! 

Ghid pentru ambalare

Cu siguranță nimeni nu își dorește ca munca depusă în spatele realizării unei lucrări de artă să prezinte urme de lovituri, zgârieturi, tăieturi sau margini ciobite, toate dobândite în urma unui transport defectuos. Protejarea acestora este esențială asupra valorii și calității lucrării. Prin urmare, vă propunem un scurt ghid de împachetare.

Primul pas în acest proces este selectarea unei cutii sau tub de carton cu o dimensiune puțin mai mare decât lucrarea. În cazul tablourilor, o cutie plată este cu mult mai favorabilă ca formă. În caz contrar, utilizarea unei cutii obișnuite este la fel de eficientă. Se recomandă deschiderea acesteia și replierea pe forma dorită. Lipiți bine partea de jos a cutiei și restul îmbinărilor folosind bandă adezivă din belșug. 

O dată construită forma cutiei, următorul pas constă în împachetarea cu grijă a lucrării de artă în mai multe straturi de folie de plastic cu bule de aer. Asigurați-vă că straturile sunt uniforme de jur împrejur. Când ați terminat, lucrarea ar trebui să fie înfășurată complet în înveliș de folie și sigilată complet fără deschideri. Se mai pot folosii de asemenea straturi de hârtie sau umplutură de polistiren. Important! Nu uitați ca și aceste straturi să fie asigurate prin bandă adezivă! 

Următorul pas constă în marcarea pe ambele părți ale cutiei prin utilizarea unui instrument de scris de tip marker, cu litere mari și îngroșate, cuvântul: FRAGIL. De recomandat este și utilizarea unei săgeți a cărei vârf să indice, în cazul în care este necesar, poziția pe timpul transportului. 

Deosebit de important este felul în care sunt transportate cutiile dreptunghiulare. Niciodată nu vor fi așezate pe orizontală! De recomandat este așezarea pe una dintre muchii, mai exact alegerea muchiei celei mai lungi care va suporta cel mai bine întreaga greutate pe parcursul transportului.

      

      

Produs adăugat în wishlist
Produs adăugat la comparare

Site-ul nostru folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței tale de shopping. Continuarea navigării pe site implică acceptarea utilizării acestora.

Află mai multe informații despre Politica cookie aici.