null
null
null
Farul
null
null
null
Farul

Farul

Indisponibil
2.295,00 lei

Viața e asemeni mării. Uneori agitată, alteori liniștită, însă mereu există ceva care ne călăuzește spre țărm.

Lucrarea „Farul” este o lucrare ce simbolizează siguranță, stabilitate și e menită să aducă aceste stări liniștitoare în casa ta sau a celor dragi.

 

Descriere

Notă autor:

Farul” este un amestec de stabilitate și rezistență în cele mai exigente condiții. Într-o atmosferă încărcată și cu o mare turbulentă, farul este un sprijin pentru cei care sunt pe mare. De altfel, el este considerat de zeci un simbol al stabilității și al siguranței, un călăuzitor prin viață al tuturor celor aflați în nevoie.

„Farul” - ulei pe pânză 60/80 cm.

Notă curator:

Prin funcția avută, farul a fost creat pentru a veni în ajutorul marinarilor sau a oricărei persoane aflată pe mare în activități de pescuit sau cercetare. Rolul său, asemeni cum a precizat și artista Carmen Aurariu în rândurile de mai sus, este de a călăuzi și a aduce la țărm în siguranță pe toți cei aflați în nevoie. 

Odată cu perioada istorică de industrializare și dezvoltare a mecanismelor tehnologie, au apărut sisteme de scanare și de localizare, mecanisme cu mult mai eficiente și exacte decât lumina dată de lampa farului. În cazul de față, tabloul servește mai mult drept o metaforă decât în sens propriu, căci, în ultimii zeci de ani, rolul acestuia a fost diminuat, sau chiar exclus din funcție.

Artista Carmen Aurariu a creat o compoziție deschisă în care prezintă corpul unui vechi far construit pe o stâncă în mijlocul mării. Valurile ce se izbesc de stânci și cerul înnorat prevestește sosirea unei furtuni, a unui moment tensionat. În sens metaforic, putem să interpretăm aceste elemente drept sosirea unor momente grele în viața noastră, momente pe care indiferent de greutatea pe care o poartă, trebuie să le depășim. La fel cum corpul farului rezistă unor asemenea fenomene meteorologice, la fel și noi, ca ființe umane, trebuie să rezistăm și să rămânem puternici, să ne ghidăm mereu după lumină.

Recomandarea noastră în ceea ce privește amplasarea acestui tabloul de mari dimensiuni, este de a căuta un spațiu aerisit în zona de living, sau a unui spațiu în care sunt desfășurate activități de familie pentru a încuraja o atitudine pozitivă și optimistă prin simbolistica pe care tabloul o poartă. 

Detalii produs

Medium
Ulei
Subiect
Peisaj
Stil
Impresionism
Material
Canvas
Pentru
Bunici
Colecționari
Colegi
Copii
Frate
Iubit / Soț
Iubitori de animale
Iubitori de călătorii
Iubitori de natură
Iubită / Soție
Mama
Nași
Parteneri de afaceri
Profesori
Romantici
Soră
Sportivi
Tata
Șefi
Ramă
Nu
Sistem de prindere
Da
Decorare
Birou
Bucătărie
Cabinet medical
Cafenea
Camera copilului
Dormitor
Living
Restaurant
Eveniment
Botez
Casă nouă
Crăciun
Cununie civilă
International day of happiness
Majorat
Sărbători Pascale
Zi de naștere
Zile Internaționale
Ziua mamei
Print la cerere
Nu
Lațime
60 cm
Lungime
80 cm
Grosime
2 cm
Greutate
4 kg

Alte lucrari ale aceluiasi artist
Poate iți place și...Produs adăugat în wishlist
Produs adăugat la comparare

Site-ul nostru folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței tale de shopping. Continuarea navigării pe site implică acceptarea utilizării acestora.

Află mai multe informații despre Politica cookie aici.