Close-up 1
Esenta Egiptului
Close-up 1
Esenta Egiptului

Esența Egiptului

Disponibil
522,14 lei

Esența Egiptului se asunde în poveștile din spatele piramidelor.

Dacă îți place să meditezi asupra conceptelor istorice și spirituale, lucrarea aceasta este un subiect puternic de dezbateri și o destăinurie a dinastiilor egiptene.

Descriere

Notă autor:

Nicio altă țară din Antichitate nu a captat atât de mult atenția și imaginația istoricilor și arheologilor cum a făcut-o Egiptul. Misterele îi înconjoară originile, religia și arhitectura monumentală, în special templele colosale, piramidele și enormul Sfinx. Piramidele egiptene sunt cele mai faimoase monumente antice ale omenirii, singura minune rămasă dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice.

Nume: Esența Egiptului

Lucrare realizată pe pânză de bumbac cu șasiu de lemn.

Dimensiune: 40x40 cm

Tehnica: Palette Knife Painting

Vopsea: Acrilica (red/black/gold)

Lucrarea este lăcuită cu două straturi de vernish glossy pentru a îmbunătății și proteja culorile.

Notă curator: 

Realizat în cheie abstractă, tabloul creat de către artistul Cîrcu Claudiu surprinde în manieră proprie esența Egiptului. Artistul pune mare accent pe intensitatea vopselei de culoare roșie, pe care o pune într-un contrast echilibrat prin elementele negre și aurii. 

„În antichitate, Egiptul antic era denumit ca fiind “Țara Aurului”. Cantități uriașe de aur proveneau din Nubia (Nebu= Țara Aurului). Acest teritoriu aparținea faraonului, care în semn de apreciere pentru cei mai loiali supuși ai săi, le oferea bijuterii din aur.” De aici putem înțelege și alăturarea tușei de vopsea acrilică aurie care, în aceeași notă abstractă și stilizată, amintesc de hieroglifele egiptene (sistemul de scriere formal folosit în Egiptul Antic). Hieroglifele combinau elemente logografice, silabice și alfabetice, cu un număr de aproximativ 1.000 de caractere diferite. 

Se pot observa de asemenea în cele două extremități ale suprafeței pictate în vopsea roșie, în care artistul, prin utilizarea „cuțitului de pânză” reușește să redea iluzia prezenței piramidelor în deșert, iar, analizat în detaliu, se pot observa printre dunele de nisip siluetele umane alături de cele ale zeităților egiptene.  Din această analiză, putem să ne lăsăm cu ușurință vrăjiți de povestea acestei lumi atât de îndepărtate și pline de mister.

Recomandarea noastră în ceea ce privește modalitatea de amplasare a unei asemenea piese cu impact istoric și stilistic, este de a încerca să alăturați tabloul în zone neutre din punct de vedere cromatic, doar pentru a încercă să scoateți și mai tare în evidență strălucirea tabloului prezentat. De asemenea, în cazul în care copilul dumneavoastră este fascinat de către Egiptul Antic, puteți amplasa tabloul chiar și în camera acestuia. 

Detalii produs

Medium
Acrilic
Subiect
Abstract
Stil
Abstract
Material
Canvas
Pentru
Bunici
Colecționari
Colegi
Copii
Iubit / Soț
Parteneri de afaceri
Ramă
Nu
Sistem de prindere
Nu
Strat de vernis
Aspect final lucios
Lațime
40 cm
Lungime
40 cm
Grosime
2 cm
Greutate
1 kg

Alte lucrari ale aceluiasi artist
Poate iți place și...Produs adăugat în wishlist
Produs adăugat la comparare

Site-ul nostru folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței tale de shopping. Continuarea navigării pe site implică acceptarea utilizării acestora.

Află mai multe informații despre Politica cookie aici.